BD myShopi accelereert groei met overname Dockx Select

Nieuws

03 maart 2020

BD myShopi en Dockx Group hebben een overeenkomst gesloten voor de overname van de activiteiten van Dockx Select als onderdeel van Dockx Logistics nv. Dockx Group was op zoek naar een overnemer om zich in de toekomst nog meer te focussen op de groei van haar kernactiviteiten van voornamelijk Dockx Rental, Dockx Movers en Dockx Rhenus Archisave. Naast de 15 medewerkers van Dockx Select blijven ook Mario De Bruyn (Commercial Director) en Gert Van den Bossche (Operations Director) aan boord.

CEO Raf Lambrix van BD myShopi: “Na de overname van CityDepot, dat zich specialiseert in duurzame stadslogistiek, verwelkomen we met Dockx Select een tweede gekende speler in de wereld van de gespecialiseerde omni-channel ‘last mile’ logistiek.” 

Dockx Select zorgt voor de levering van 'oversized’ goederen voor retailers en producenten bij de consument. Die heeft de keuze om zijn bestelling thuis te laten leveren (met opties zoals levering op verdiep, montage, installatie en afvalrecuperatie) of op te halen in één van de 24 Dockx Select pick-up points. Voor BD myShopi is dit, na de overname van CityDepot eind vorig jaar, al meteen een volgende stap in de uitbouw van haar ‘smart logistics’ activiteiten.

Opportuniteit voor beide bedrijven 

CEO Raf Lambrix van BD myShopi: “Waar CityDepot een pionier is in het beperken van het aantal logistieke bewegingen in de steden met oog op een maximale CO2-reductie is Dockx Select dat in het bundelen van goederenstromen in functie van een meer duurzame, gegroepeerde uitlevering of centrale ophaling in het segment van de grotere goederen. De activiteiten van Dockx Select zijn geënt op ons bestaand logistiek netwerk, van waaruit we eveneens blijven inzetten op onze kernactiviteit, de huis-aan-huis bedeling van reclamefolders.” 

Ook Mario De Bruyn en Gert Van Den Bossche zien heel wat opportuniteiten in de overname door BD myShopi: “BD myShopi beschikt over 25 logistieke units op strategisch gelegen locaties in België alsook over een interessant klantportfolio waar specifieke logistieke noden zijn. Dit geeft ons de mogelijkheid om het unieke en uitgebreide logistieke dienstenpakket van Dockx Select nationaal uit te rollen en onze groei verder te accelereren.”

De overname van de activiteiten van Dockx Select door BD myShopi werd afgerond op 2 maart. De samenwerking met de overige Dockx Group entiteiten blijft in de toekomst onveranderd doorlopen.

Het is daarom voor beide bedrijven een win-win voor de toekomst.

 

Over BD myShopi:

BD myShopi is het nummer 1 omni-channel activatieplatform in België, met meer dan 50 jaar ervaring in logistiek en offline en online consumentenactivatie. Via verschillende kanalen - in-home, on the go, in de brievenbus en in de winkel - zorgt BD myShopi ervoor dat de consument geactiveerd en geïnformeerd wordt en actie onderneemt. Met de pijler ‘smart logistics’ zet BD myShopi volop in op gespecialiseerde logistiek. Dit gebeurt sinds 1 januari 2020 al via CityDepot, dat pionier is op vlak van geconsolideerde, duurzame stadsdistributie vanuit de stadsrand) en vanaf 2 maart ook via Docx Select, dat goederenstromen van verschillende retailers en producenten bundelt en vervolgens gegroepeerd uitlevert of centraal aanbiedt voor ophaling door de consument.

Over Dockx Select:

Dockx Select, een onderdeel van BD myShopi, verzorgt de logistiek achter de omni-channel strategie van retailers en producenten. Het bedrijf biedt een logistiek dienstenpakket waarbij klanten zelf hun verkoopkanaal, manier van leveren en betaalmodus bepalen. Het focust als ‘last mile’ specialist op de levering van grote pakketten aan huis of in afhaalpunten. Deze zijn over het land verspreid en in de gekende Dockx Service shops gelegen. Dockx Select (vroeger gekend als Dockx Logistics) won in 2016 de award voor het ‘Logistics Project of the Year’.

Over Dockx Group: Dockx Group is een onafhankelijk, niet-beursgenoteerd familiebedrijf met hoofdzetel in Antwerpen. De groep is een innovatieve en betrouwbare dienstverlener in logistieke en mobiliteitsoplossingen voor particulieren en bedrijven. Ze bestaat uit een aantal bedrijven die kwaliteitsvolle totaaloplossingen op maat aanbieden: Dockx Rental (verhuur van voertuigen), Dockx Movers (nationale en internationale verhuizingen) en Dockx Rhenus Archisave (archiefopslag voor bedrijven, overheden en openbare instellingen).