Dockx Group en Rhenus Office Systems sluiten joint venture

Nieuws

02 mei 2017

Op 1 april 2017 hebben Dockx Group en Rhenus Office Systems een joint venture afgesloten voor de verdere commercialisering van archiefopslag op de Belgische markt. Deze activiteit zit in de nieuwe vennootschap Dockx Rhenus Archisafe nv. Onder het merk Dockx Rhenus zal de huidige dienstverlening van fysieke archiefopslag verder geprofessionaliseerd worden en zal er in de toekomst ook een gebruiksvriendelijk online platform ontwikkeld worden.

“Rhenus en Dockx Group zijn complementair. Rhenus als internationale specialist in informatie- en documentlogistiek en het sterke logistieke Dockx merk op de Belgische markt, vormen een unieke combinatie voor de verdere uitbouw van fysieke archiefopslag en documentmanagement.”, zegt Wilfried Dockx, Managing Director van Dockx Rhenus Archisafe.

“We hebben een partnerbedrijf gevonden dat net als Rhenus een familiebedrijf is en dat oprecht geïnteresseerd is in de brede waaier van dienstverleningen rond document management en archiefopslag. Voor beide partners staan de behoeften van de klanten en oplossingsgerichte services centraal, wat specifiek voor de informatie- en documentlogistiek in de toekomst van groot belang is.”, zegt Gerrit Merten, Managing Director van Dockx Rhenus Archisafe. Rhenus Office Systems behandelt wereldwijd meer dan 15 miljard documenten in archiefopslag. Rhenus bedient meer dan 15.000 bedrijfsklanten in document management en voert jaarlijks 1,5 mio container bewegingen uit.