Dockx Select verhuist hoofdzetel naar Willebroek

Nieuws

03 januari 2020

De omnichannel ‘last mile’ specialist Dockx Select heeft zijn hoofdzetel verplaatst van de Terbekehofdreef in Wilrijk naar de Victor Dumonlaan in Willebroek. Het bedrijf groeit snel, zodat de vorige installaties te klein werden. Willebroek is ook strategisch beter gelegen, binnen de zogenaamde ‘gouden driehoek’ (Brussel/Antwerpen/Gent).

Dockx Select is een dienstverlener voor de retail en de e-commerce op vlak van last-mile distributie van hoofdzakelijk volumineuze of zware goederen. Dat gebeurt met vracht- en bestelwagens of via een eigen netwerk van afhaalpunten. Het bedrijf heeft in Willebroek onderdak gevonden in een gebouw van vastgoedgroep WDP. “Dit pand is dubbel zo groot als de vorige installaties in de gebouwen van de Dockx Groep in Wilrijk. Ook het aantal beschikbare laadpoorten is groter”, zegt Mario De Bruyn, managing director van Dockx Select.

Het nieuwe gebouw van Dockx Select in Willebroek dient hoofdzakelijk als een zogenaamde ‘crossdock’. Dit is een overslagplatform voor de distributie van grote en/of zware producten van retailers, online handelaars en ‘omnichannel’ verkopers, zoals meubels, witgoed en elektro. Het bedrijf beschikt over nog twee andere van deze crossdocks, met name in Gent en Nijvel. De producten van verschillende handelaars of fabrikanten worden er gesorteerd en gebundeld tot volle vrachten, zodat ‘dikke’ logistieke stromen ontstaan. Vanuit het crossdock center vertrekken de goederen ofwel naar de 19 Dockx Select-afhaalpunten in België, ofwel rechtstreeks naar de consument (thuisleveringen).