Goederen uitleveren

Uw goederen kunt u leveren in de lokale en regionale Dockx distributiecentra. Of Dockx kan de goederen bij u komen ophalen. De Dockx Service Shops zijn de lokale distributieplatformen. Van daaruit vinden de goederen hun weg naar de eindklant, die beslist om de goederen zelf op te halen of ze door Dockx te laten leveren bij hem thuis. Dockx heeft een regionaal distributiecentrum in Wilrijk en in Nijvel.

Afhaalservice

De Dockx Afhaalpunten hebben een nationale spreiding over het Belgisch grondgebied.

 • Gestandaardiseerde klantenservice aan de balie voor een optimale klantenervaring
 • Ruime openingsuren van maandag t.e.m. zaterdag van 7u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u30
 • Lokale afhaalpunten met eigen vloot en logistieke medewerkers

Uw klant kan kiezen uit verschillende mogelijkheden voor het ontvangen van zijn kleine en grote pakketten: ophalen met eigen voertuig, afhalen met gehuurd Dockx voertuig voor een volledige dag of in een huur-per-uur formule (enkel in het Dockx Afhaalpunt en op het retailpunt), thuislevering als basisdienst of met extra dienstverlening. Voor pakjesleveranciers kan de Dockx Service Shop fungeren als neutrale facilitator aan de rand van de stad.

Thuislevering

Dockx levert alleen grote pakketten op adres. Uw klant kiest het type van servicepakket voor zijn thuislevering, dat gaat van basislevering aan de voordeur tot een aantal extra’s op de basislevering.

Plaatsing goederen

Bij home delivery is het leveren van de goederen aan de voordeur voor veel klanten onvoldoende. Het transport binnen het huis van grote goederen vraagt een grote inspanning van uw klant. Uw klant is er beter mee gediend om de goederen te laten leveren én te laten plaatsen en monteren in de gewenste kamer van het huis.

Grote pakketten thuislevering

Het type goederen dat in aanmerking komt voor Dockx thuislevering zijn grote stukken, zoals: meubilair, sanitair, audio/TV/Video, vrijstaande huishoudtoestellen, grote huishoud-inbouwtoestellen, klein elektro, PC en multimedia, automaten en vendingmachines.

Services thuislevering

Levering op gelijkvloers

 • Gelijkvloers leveren aan voordeur
 • Gelijkvloers leveren binnen in huis in gewenste kamer
 • Gelijkvloers leveren & installeren of monteren op gewenste plaats

Montage & installatie

De klant kan in zijn leverpakket ook het in elkaar zetten van meubels en het installeren van elektrische apparaten toevoegen.

 • Monteren van meubels
 • Uitbouwen van oud elektrisch inbouwtoestel
 • Installeren van keukenfornuizen, ijskasten en ander witgoed

Levering op verdieping

 • Op verdieping leveren via trap max 2de verdieping
 • Op verdieping leveren via binnenlift of buitenlift

Afvalrecuperatie

Dockx heeft enkele Recupel ophaalpunten in zijn netwerk voor terugname van oude, elektrische toestellen. Bij de installatie van nieuwe keukentoestellen en ander witgoed kan Dockx het oude toestel met gelijkaardige afmetingen meenemen voor milieuvriendelijke verwerking door Recupel. Verpakkingsmaterialen zoals karton, plastiek en isomo worden meegenomen en gerecupereerd.

Distributieregio

Nationale dekking distributie

Dockx distribueert goederen over volledig België met netwerken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het netwerk omvat lokale distributiecentra (Dockx Service Shops) met een beperktere opslagruimte en 2 regionale distributiecentra met grote magazijnen.

Dockx regionale distributiecentra

 • Regionaal distributiecentrum Wilrijk bedient Vlaanderen en Brussel
 • Regionaal distributiecentrum Nijvel bedient Wallonië en Brussel
 • Opslag en nachtbevoorrading
 • Centrale planning, administratie en klantendienst

Dockx lokale distributiecentra

De Dockx Service Shops fungeren als lokale distributiecentra.

 • Aan de rand van stedelijke gebieden in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, dichtbij particulieren en bedrijven
 • Commercieel contactpunt voor klanten met een uitgebreide dienstverlening, orderverwerking en betalingssysteem
 • Ruime openingsuren van maandag tot zaterdag van 7u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u30

Omni-channel logistiek

Om de bedrijfsefficiëntie te verhogen, is het noodzakelijk dat retailers en producenten de logistiek achter hun online en offline verkoopkanalen volledig op elkaar afstemmen. Dockx biedt hiervoor de geschikte logistieke ondersteuning zowel voor fysieke winkels en webshops apart als voor beide samen. Retailers en fabrikanten kunnen een keuze aan ophaal- en aflevermogelijkheden voorstellen aan hun klanten. De klant kan dan zelf het verkoopkanaal, het afhaalpunt en de betaalmodus kiezen.Stadsdistributie

De Dockx Service Shops met hun afhaalpunten zijn perfect gelegen aan de rand van de stad voor het verzorgen van de last mile distributie tot in de stad. Deze duurzame logistieke aanpak resulteert in meer leefbare steden en heeft een positieve impact op de ecologische voetafdruk.